top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Foto van schrijverNathalie Van Ouytsel

Varkenshaasje met gestoofde tomaten en aardappelpuree met veldsla

Soms moet het vooruit gaan in de keuken of heb je absoluut geen zin om uren in de keuken te staan na een lange werkdag toch? Dit heerlijk recept staat in amper 25 minuten op tafel. Bovendien bevat dit recept meer dan 300 gram groente en is ook nog eens laag in calorieën (609 kcal). Een heerlijk gerecht met een perfecte balans.


Varkenshaasje met gestoofde tomaten en aardappelpuree met veldsla

Wat heb je nodig?

  • 500 g kruimelige aardappelen

  • 2 kleine rode ui

  • 500 g rode cherrytomaten

  • 200 g varkenshaasje

  • 200 g veldsla

  • 1 prei

  • Roomboter

  • 2 tl mosterd

  • Olijfolie

  • 2el roomboter

  • 1 tl witte balsamicoazijn

  • Scheutje melk

  • Peper & Zout (naar smaak)


Zo maak je het!

  • Was en schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen in 12 á 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

  • Snipper ondertussen de rode ui en halveer de rode cherrytomaten, snij de prei in fijne ringen.

  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de rode ui toe en stoof 2 minuten. Voeg de prei toe en stoof nog eens 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak nog eens 5 minuten.

  • Voeg 2 theelepels mosterd per persoon en de witte balsamicoazijn toe en roer door tot er een egale saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

  • Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaasmedaillons 3 – 4 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten voordat je het aansnijdt.

  • Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de 1 el roomboter, 1 tl mosterd en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer vlak voor serveren de helft van de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  • Verdeel de helft van de veldsla over de borden en schep de stamppot er half op en half naast. Leg de varkenshaasmedaillon erbij. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page