top of page
  • Foto van schrijverNathalie Van Ouytsel

Penne met een Mexicaanse twist

Deze heerlijke "Penne met een Mexicaanse twist" heb je klaar in 20 minuten. Het perfecte gerecht als je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan, maar toch lekker wil eten!



Wat heb je nodig?

Penne met een Mexicaanse twist
  • 2 theelepels mexicaanse kruiden

  • 200 gram varkens- kalfs gehakt of rundergehakt

  • 1 halve ui (ajuin)

  • 1 teentje knoflook

  • 1 groene paprika

  • 180 gram penne

  • 390 gram tomatenblokjes

  • 100 gram geraspte cheddar

  • 50 gram zure room

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Peper en zout naar smaak


Zo maak je het!

  1. Breng water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met

  2. deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4-5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna het gehakt uit de pan en bewaar apart, maar zorg dat er genoeg bakvet achterblijft in de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

  3. Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten met het deksel op de pan.

  4. Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.

  5. Verdeel de pasta over de borden en schep bovenop een lepel zure room. Garneer met de overige cheddar.

7 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page