top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Foto van schrijverNathalie Van Ouytsel

Pasta al Forno

Pasta al Forno of letterlijk pasta uit de oven en dat maak je zo! Dit gerecht staat binnen 45 minuten klaar op tafel. het Ideale gerecht dus voor in het weekend of maak het op zondag voor maandag, dan moet je het alleen nog even in de oven steken en heb jij niet meer zo veel werk!


Pasta uit de oven

Wat heb je nodig?

  • ½ ajuin (ui)

  • 10 gram verse basilicum en oregano

  • 1 teentje knoflook

  • 200 gram varkens-runds gehakt

  • 2 eetlepels paneermeel

  • 50 gram geraspte kaas

  • 50 gram spekblokjes

  • 400 gram tomatenblokjes

  • 180 gram rigatoni (pasta)

  • 125 gram rode cherrytomaten

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 2 eetlepels rode wijnazijn

  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (BV: Verstegen)

  • Peper en zout naar smaak


Zo maak je het!

  • Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de ui. Snijd de oregano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de kaas, de italiaanse kruiden en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni.

  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 á 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 á 10 minuten meekoken.

  • Kook de rigatoni in 13 á 15 minuten al dente. Giet af, en leg de pasta in een ovenschaal en laat uitstomen.

  • Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum in reepjes.

  • Voeg de cherrytomaten en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de rigatoni in de ovenschaal. Verdeel de overige kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.

  • Serveer de rigatoni al forno en garneer met het overige basilicum.

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page