top of page
  • Foto van schrijverNathalie Van Ouytsel

Havermout crumble met appel en peer

Herfst in het land, koudere temperaturen en dat vraagt voor deze heerlijke crumble met appel en peer, eet hem als ontbijt met een beetje yoghurt of lauw warm als vieruurtje na een wandeling door het bos en neem er dan ook nog even lekker tasje thee of koffie bij of doe helemaal gek en ga voor een warme choco met eventueel slagroom?!

Ik ben er zeker van dat jou ochtend of namiddag niet meer stuk kan.

Heerlijke havermout crumble, perfect herfst dessert

Wat heb je nodig?

  • 2 grote appels

  • 80 gram havermoutmeel

  • 20 gram amandelmeel

  • 50 gram roomboter

  • 2 eetlepels suiker

  • 1 eetlepel honing

  • 1 eetlepel kaneel

  • 1 theelepel citroensap


Zo maak je het!

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.

  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.

  • Meng de honing, kaneel en citroensap door de appels en verdeel ze over een kleine ovenschaal.

  • Maak de havermout crumble door de boter in kleine stukjes te snijden en tot een kruimeldeeg te mengen met het havermoutmeel, amandelmeel en de suiker.

  • Verdeel de havermout crumble over de appels.

  • Zet de ovenschaal in de oven voor 30-40 minuten en laat even laten afkoelen.


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page