top of page
  • Foto van schrijverNathalie Van Ouytsel

Bananenbrood

Dit heerlijke "bananenbrood"  is niet alleen ontzettend lekker. Het is ook het PERFECTE ontbijt met een beetje (griekse) yoghurt en rode vruchten. Maar je kan het natuurlijk ook eten als tussendoortje of als after workout snack.

Wat heb je nodig?

Bananenbrood
  • 3 rijpe bananen (kleine)

  • 3 eieren

  • 125 gr suiker

  • 200 gr bloem

  • ½ pakje bakpoeder

  • 50 gr amandelpoeder, + wat extra)

  • 125 gr boter (+ wat extra)

  • 2 el citroensap

  • 1 snuifje zout

Zo maak je het!

  1. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje amandelpoeder. Zet opzij, verwarm de oven voor tot 180° C.

  2. Splits de eieren.

  3. Klop de boter en de suiker op tot een schuimige massa.

  4. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw.

  5. Klop de dooiers één voor één door het boter-suikermengsel en klop tot een schuimige massa.

  6. Meng de bloem met het bakpoeder en het amandelpoeder, en zeef dit boven de kom met het boter-suikermengsel. Meng goed, tot een glad beslag.

  7. Pel de bananen en pureer ze met het citroensap. Roer door het beslag.

  8. Schep voorzichtig de geklopte eiwitten door het beslag.

  9. Giet het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad en bak het bananenbrood 45 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

42 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page