top of page
  • Foto van schrijverNathalie Van Ouytsel

26 weken zwanger

Bijgewerkt op: 16 okt. 2023

Ja hoor, het is zo ver vandaag zijn we exact 26 weken zwanger!


Wat een rollercoaster met heel wat ups maar ook downs, het 1e trimester dat was absoluut geen pretje. Het 2e trimester daarin tegen was een stuk aangenamer, we hadden terug meer energie en zagen langzaamaan terug 22u00 op de klok.


Hoewel het toch nog wel eens voorkwam dat ik om 19u00 mijn ogen al dicht had in de zetel en al was vertrokken naar dromenland (oeps), maar dat lag dan ook echt aan mezelf! Ik wilde vaak in de weekends teveel doen waardoor ik hiervoor gestraft werd door de week... Ach gestraft is een groot woord, maar mijn lichaam gaf me dan wel een zeer duidelijk signaal dat het genoeg was geweest!


Maar nu vind ik het toch wel weer enorm spannend worden! Nog 14 weken en dan mogen we onze kleine meid "prepareke" ontmoeten. Men zegt dat het 3e trimester ook niet zo een fijn trimester is, buiten maagzuur, sneller uitgeput, moeite met het aandoen van mijn schoenen en dingen oprapen van de vloer mag ik op dit moment nog niet echt klagen.


Bovendien maak ik nog steeds dagelijks een vreugde sprongetje als ik haar schopjes voel of dat nog steeds leuk gaat zijn over een paar weken dat laat ik je tegen die tijd nog even weten šŸ˜… Maar voor nu geniet ik er echt nog elke seconden van.


Vanaf vandaag is het ook nog maar 10 weken werken waarvan nog 2 weken verlof dus eigenlijk nog 8 weken. Ik werk in Nederland en daar ben je verplicht om te stoppen max. 6 weken maar min. 4 weken voor je uitgerekende datum. Wat ik precies ga doen in deze 4 weken thuis? Buiten elke seconden aftellen en wachten, dat weet ik nog niet zo goed. Maar misschien krijgen we dan wel last van de befaamde "nesteldrang" ik laat het in ieder geval gewoon op mij afkomen!

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page